Activiteiten in Friesland

Friesland is een heel interessant en veelzijdig natuurgebied en cultuurlandschap van Nederland, die u verschillende mogelijkheden van activiteiten biedt, waaronder natuurbeleving, sport, en cultuur. Ga op ontdekkingsreis!

Natuur

In het voorjaar hoort u baltsende kieviten en snippen in de lucht. Eenden en andere watervogels onderwijzen al zwemmende hun jongen. Gelijk een zeeanemoon, zo mooi kleurt de zomerse lucht. In het malse, bloemrijke gras grazen de schapen met hun lammeren. Komt u in de herfst, dat ziet u duizenden wilde ganzen luidruchtig overtrekken naar weilanden hier dichtbij, waar ze overwinteren. De wilde zwanen hebben hun eigen geluiden, en zweven laag door het luchtruim, om enkele kilometers verder te landen in het IJsselmeer.
Eindelijk vindt u tijd en de rust, om naast uw vakantiehuis een prachtige stek te bezetten langs de waterkant, om uw hengel uit te werpen en uw visgeluk te beproeven. Of laat u zich liever voortglijden over het stille water in een bootje?

Cultuur

Aan de Elfstedenroute vind u dichtbij de steden Sloten, Harlingen, Workum en Hindeloopen. Hier verbeelden Musea en Galerieën de geschiedenis en zijn zeker een bezoek waard. De afsluitdijk tussen IJsselmeer en Waddenzee vertelt het verhaal, hoe de dijk dertig kilometer lang tussen Noord-Holland en Friesland handmatig is ontstaan.

Sport

Bij ons zijn vele mogelijkheden om heerlijk  over prachtig aangelegde fietspaden te fietsen en te wandelen over de zeedijk of door natuurgebieden. Het water nodigt u uit om heerlijk te zwemmen, kanovaren, surfen en zeilen, vanaf het IJsselmeer kunt u de Friese binnenmeren opgaan. Het kindvriendelijke Makkumer strand en wellnesscentrum  ligt op loopafstand.

Excursie

Het centrum van Makkum nodigt uit om heerlijk te winkelen of om te genieten van een kopje koffie. ’s Avonds kan men uitgaan in de gezellige kroegjes rondom het centrum. Ook de dorpen en steden rondom Makkum, zo als Allingawier, Exmorra, Bolsward en Sneek, bieden vele mogelijkheden. 

Leeuwarden, de hoofdstad van Friesland, wordt in 2018 cultuurhoofdstad en heeft nu in aanloop hierop al veel te bieden. Op slechts een uur rijden met de auto vindt u Amsterdam en Groningen. 

En dagjestocht met de boot naar de Waddeneilanden Terschelling, Vlieland en Ameland is een bijzondere belevenis.

Is uw vakantiewoning nog vrij?

Benieuwd of onze vakantiewoningen nog vrij zijn? Klik op onderstaande knop voor meer informatie. 

Vakantie

Neem alvast een kijkje

Benieuwd naar de prachtige omgeving? Hieronder vind je een overzicht van alle het moois van wat de natuur en het prachtige landschap voor u te bieden heeft.