Vakantie op de
natuurboerderij it kolkje

In het voorjaar hoort u baltsende kieviten en snippen in de lucht. Eenden en andere watervogels onderwijzen al zwemmende hun jongen. Gelijk een zeeanemoon, zo mooi kleurt de zomerse lucht. In het malse, bloemrijke gras grazen de schapen met hun lammeren.

Komt u in de herfst, dat ziet u duizenden wilde ganzen luidruchtig overtrekken naar weilanden hier dichtbij, waar ze overwinteren. De wilde zwanen hebben hun eigen geluiden, en zweven laag door het luchtruim, om enkele kilometers verder te landen in het IJsselmeer.

In de winter geselen stormen met sneeuw en hagel het weidse landschap. Is er langdurige strenge vorst, dan kunt u prachtige tochten schaatsen tussen de rietkragen van sloten en kanalen, en soms over de eindeloze vlakten van de dichtgevroren Friese meren. Een unieke belevenis is, als de 200 kilometer lange Elfstedentocht wordt geschaatst. Doch even uniek is de belevenis, om zelf uw eigen deel van dit lange traject te schaatsen.

Een prachtige omgeving

U verblijft te midden van de natuur, welke zich als een tapijt uitrolt en al haar kleurenpracht, schoonheid en verscheidenheid presenteert aan uw ogen. Eindelijk vindt u tijd en de rust, om naast uw vakantiehuis een prachtige stek te bezetten langs de waterkant, om uw hengel uit te werpen en uw visgeluk te beproeven. Of laat u zich liever voortglijden over het stille water in een bootje? Op steenworpafstand van het vakantiehuis is het IJsselmeer. U kunt wandelen langs het strand en fietsen langs de zeedijk. U kunt surfen, zeilen, roeien, en zwemmen.

Hier is ook het natuurgebied, met stiltegebied voor de watervogels en trekvogels in de boompjes en rietkragen in het IJsselmeer. Vanuit de vogelkijkhut, welke zo’n 100 meter vanaf de dijk in het IJsselmeerwater staat, kunt u onopvallend de vogels bekijken en fotograferen.

Mogen we u alvast een onvergetelijke vakantie toewensen. 
We kijken er naar uit om u te mogen begroeten!